Attraktiv boligbyggeret udbydes i offentligt udbud i Esbjerg Kommune

  • Esbjerg
  • Projekt

Museumspladsen på Østergade 42 i den centrale del af Esbjerg har i mange år været en populær par­ke­rings­plads for både esbjergenserne og byens gæster. Nu udbydes grundarealet på 11.831 m² med en estimeret byggeret på 13.500 m². EDC Poul Erik Bech skal formidle salget af Bi­bli­o­teks­ha­ven, som det nye projekt på Museumspladsen er døbt. Bi­bli­o­teks­ha­ven udbydes i offentligt udbud med budfrist den 26. august 2024.

Esbjerg Kommune afholdt i 2020 i samarbejde med DSB Ejendomme en pa­ral­lel­kon­kur­ren­ce, der bl.a. omfattede Museumspladsen i den centrale del af Esbjerg. Vin­der­for­sla­get blev tegnet af Tegnestuen Vandkunsten og lægger op til en opdeling af den nuværende par­ke­rings­plads med en ny park på den ene halvdel og en åben kar­ré­be­byg­gel­se på den anden halvdel samt med en delvist nedgravet par­ke­rings­kæl­der.

Borgmester i Esbjerg Kommune, Jesper Frost Rasmussen, siger: "Bi­bli­o­teks­ha­ven på Museumspladsen rummer et spændende potentiale, som skal have en positiv afsmittende effekt på hele bydelen. Kvalitet bliver et nøgleelement i de løsninger, der skal kendetegne projektet. Det gælder lige fra boligerne til de par­ke­rings­plad­ser, som dagligt bliver benyttet af mange lokale så vel som gæster i byen."

Visionen er klar
Det nye projekt har fået navnet Bi­bli­o­teks­ha­ven og i forlængelse heraf Bi­bli­o­t­eks­par­ken, da parken ligger klos op ad Esbjerg Hovedbibliotek. En strukturplan fra Tegnestuen Vandkunsten danner grundlag for udbuddet. Borgmester, Jesper Frost Rasmussen, siger: "Visionen for Bi­bli­o­teks­ha­ven og Bi­bli­o­t­eks­par­ken er at skabe bedst mulige rammer for byen med den bymæssige tænkning og arkitektoniske greb. For at sikre variation, skal kar­ré­be­byg­gel­sen i sit udtryk være sammensat af byg­nings­typo­lo­gi­er, der er kendt i byen."

"Formålet med parken er, at den skal være mul­ti­funk­tio­nel og henvende sig til alle byens borgere med plads til ophold, leg og aktivitet, fordybelse og udeservering. Der skal stadig være mulighed for petanque i samme omfang som i dag, og ellers bedre forhold, fx med overdækket arealer og bedre siddepladser. De store gamle træer i parken bevares så vidt muligt, mens multibanen flyttes til anden lokation i byen."

Erfaring med offentlige udbud
De 11.831 m² med 13.500 m² byggeretsmeter udbydes i licitation og skal formidles af EDC Erhverv Poul Erik Bech i samspil mellem det lokale erhvervscenter, den lokale boligbutik og pro­jek­taf­de­lin­gen i Danmarks største ejen­doms­mæg­ler­virk­som­hed. Tonny Broberg, projektchef hos EDC Projekt Poul Erik Bech, siger:

"Vi er glade for, at Esbjerg Kommune har peget på os til at varetage salget af Bi­bli­o­teks­ha­ven. Det er et superspændende projekt med et hav af muligheder for både boliger, erhverv og en skøn park, som skal favne esbjergenserne. Det er en meget central placering med stor bo­li­g­ef­ter­spørgsel. Vi har sat et skarpt hold til opgaven med bl.a. vores lokale boligmægler i Esbjerg, Morten Riis Nielsen, som sammen med mig vil bistå interesserede købere med bl.a. at fastsætte salgs- og lejeniveauer for de kommende boliger."

"Vi er i gang med et lignende udbudsprojekt for Haderslev Kommune, hvor den tidligere Hertug Hans Skole i den centrale del af Haderslev er i udbud. Sagen har fået meget opmærksomhed i pressen, og er faktisk en af grundene til, at Esbjerg Kommune har valgt os til opgaven, så vi glæder os til endnu et udbudsprojekt, der kan skabe opmærksomhed og sætte en god dagsorden for udviklingen i Esbjerg Kommune."

Centralt med stor bo­li­g­ef­ter­spørgsel
Jesper Ølgaard Bloch, partner hos EDC Erhverv Poul Erik Bech Syd-/Vestjylland, som på lige fod med Tonny Broberg og Morten Riis udgør den sidste del af trioen, glæder sig over projektet. Han siger: "Vi glæder os til at komme i gang med projektet og bidrage med kontakten til lokale investorer, udviklere og byggefirmaer, som kan se muligheder i projektet. Vi vil også bistå med rådgivning til er­hvervs­dri­ven­de, som ser sig selv blive en del af det kommende projekt. Beliggenheden til sådan et projekt fås ikke bedre i Esbjerg, og mange vil helt sikkert gerne bo i området. Det er meget centralt med kort afstand til offentlig transport med banegården og busterminalen lige ved siden af. Derudover er det tæt på byens handelsliv, kulturelle- og op­le­vel­ses­til­bud og med ho­ved­bi­bli­o­te­ket og supermarked på hver sin side af projektet."

Tidligere folkeskole og kursuscenter skal udlejes: ”En markant ud­dan­nel­ses­e­jen­dom”

I slut 2023 gik AOF i Nordjylland konkurs og derfor skal deres kursuscenter siden 2004 i Gug i det sydøstlige Aalborg igen udlejes. Ejendommene består af syv bygninger på over 3.000 m² og egner sig fortsat til un­der­vis­nings­for­mål med faciliteter som un­der­vis­nings­lo­ka­ler, gymnastiksal, kantine og omklædningsrum. EDC Erhverv Poul Erik Bech Nordjylland skal formidle udlejningen af den tidligere folkeskole, hvor statsminister Mette Frederiksen startede sin skolegang.

  • Aalborg
Læs artikel

In­ve­ste­rings­ejen­dom med solide detaillejere til salg for 78 mio. kr. i Odense

I forbindelse med et ge­ne­ra­tions­skif­te sættes en spændende in­ve­ste­rings­ejen­dom i Odense til salg for 78 mio. kr. EDC Erhverv Poul Erik Bech Odense skal formidle salget af en ejendom med et erhvervsareal på knap 10.000 m² og et samlet grundareal på over 20.000 m² med gode par­ke­rings­for­hold og mulighed for detailsalg, kontor og lager. Ejendommen er tæt på gode trans­port­for­bin­del­ser og fremstår velholdt med moderne arkitektur, hvilket de mange solide lejere nyder godt af.

  • Odense
  • Investering
Læs artikel

Rekordsalg af Nyhavn 57: Dyreste m²-pris for er­hverv­se­jen­dom i Nyhavn nogensinde

At m²-prisen i Nyhavn, på en af Danmarks mest kendte, ikoniske og velbesøgte adresser, er høj, kommer nok ikke som en overraskelse. Men rekorden er alligevel blevet slået med en pris på ca. 67.000 kr. pr. m² for forhuset på Nyhavn 57 på solsiden af Nyhavn, hvor ejendommen endda behøver en istandsættelse før genudlejning. EDC Erhverv Poul Erik Bech København har netop formidlet salget af hele forhuset med 5 ejer­lej­lig­he­der for 26 mio. kr., hvor der desuden er mulighed for udeservering.

  • Erhverv
  • København
Læs artikel